Vaarroutes Amsterdam

Jong en oud, inwoner of toerist … iedereen kan het beamen: varen op de grachten van Amsterdam is uniek. De stad heeft immers een rijke historie en dit is duidelijk te zien als je vaart door de Amsterdamse grachten. Een sloep huren in Amsterdam doe je natuurlijk bij Adam’s Boats. Eens het bootje huren geregeld is, kun je op zoek gaan naar de mooiste routes. Ga jij varen langs de Oude Kerk of het Rijksmuseum? Indien je nog op zoek bent naar de mooiste vaarroutes in Amsterdam, dan helpen wij jou graag op weg!

 

Vanaf de Mauritskade en vanaf de E-Harbour heeft Adam 2 routes uitgestippeld:

Met de route van 3 uur vaar je over de historische Keizersgracht en Prinsengracht, met uitzicht op het typische Amsterdamse beeld van oude Herenhuizen en het bruisende centrum. Deze route is ideaal voor een kennismaking met het Centrum van Amsterdam.

De 2 uur durende route brengt je met een rondje door Amsterdam Oost, het rustige vaarwater van het centrum van Amsterdam. Je vaart langs de plantage buurt en lang Artis. Doe de olifanten en giraffen de groetjes van Adam als je hier langs vaart!

 

Vrij varen

Je kunt natuurlijk ook vrij varen in Amsterdam. Bij vertrek vanaf Adam’s Boats krijg je een vaarkaart, waar enkele van de bovenstaande routes op vermeld staan, maar ook de plaatsen in Amsterdam waar niet gevaren mag worden, zoals de Oudezijds Achterburgwal in de Rosse buurt.

Speciale dagen en vaarroutes

Wil je de route van de Canal Parade eens afvaren, tijdens het Amsterdam Light Festival langs de kunstwerken varen of oud en nieuw vieren op een bootje? Dat kan natuurlijk! Neem zeker contact met ons op als je een bootje wilt huren op een speciale dag of lees meer op onze evenementen pagina!